Pneumatisk optrækkeligt hoved understel

 

Så er understel ankommet - 12-3-2010 - Første indtryk er utroligt godt håndværk og et væld af skala detaljer. Men træerne vokser ikke ind i himlen - vægten for dette er 3,5 kg og det endda uden hjul. Det specielle ved dette understel er at hver side(ben) kører i hvert sit seperate luftystem (2 tanke/2luftpåfyldninger). Er nu igang med at finde plads i vingen. Der skal bygges et fundament til monteringspladen og alt skal forstærkes med kulfiber. Flere billeder den 31. marts 2010.

Fundament til optrækkelig understel er limet sammen og ind i vingen. Hjulbrønd er lavet af 2 mm balsa forstærket med glasfibervæv. Bund af mekanik brønd er blevet forstærket med kulfiber. Der er ikke nok plads til mekanik, så jeg vil være tvunget til at fjerne noget materiale fra selve understellets monteringsplade. (Der er 0,5mm materiale tilbage ved overside af vingen)

Nu skal der findes plads til hjulet.  P.g.a. vinklen som hjulaksel er monteret på ben er det nødvendig at ca. 1/4 del af hjulet går op igennem oversiden af vingen. (kan ikke ses - da dette er inde i fuselagen - og iøvrigt sker dette også på full size fw190). Flere billeder senere.

 

Forside