CanopyII

Fortsat fra Canopy

Træk/skubbe systemet til at åbne canopy bliver drevet af en trykluft cylinder. Canopy skal kunne åbne 130mm. Trykluft cylinder ligger direkte nedenunder trækket. Trækket/føring består af et Alu U profil hvoraf 140 mm ligger åben i den bagerste ende af canopy platformen. 160mm U profil ligger gemt under canopy platformen, og er limet imod platformen indenfor. Derved dannes et 4-kant rør på 160mm og heri placeres et kulfiberrør som er forbundet med både luftcylinderen ved hjælp af en 3mm U, og fastgjort til Canopy. Kulfiberstangen kan frigøres fra U/luftcylinder og derved kan hele Canopy frigøres/tages af, ved at trække Canopy baglæns. På Original FW190 er det udført næsten på samme måde, dog med wiretræk til cockpit, istedet for trykluft cylinder.

Billederne burde gøre det lidt lettere at forstå.

Alu U profil er slebet med højere vægge i den ene ende (til højre på billed), således at der hvor U profil er frit passer højden med overfladen af Canopyplatformen. Afslutningen er skrå for at følge fuselagen.

Resultat skulle gerne ende med at se sådan ud. U skinne kan her ses bag Canopy på Fw190A8/m versionen. 

Billed serie der viser rækkefølge af komponenter til fremstilling af et færdig Canopy.

Først placeres forberedt aluminium (nitter) i form, herefter glasfiber skal, som bærer hele konstruktionen. Glasfiber skallen er forberedt således at der er skåret ud til plexiglas. Herefter placeres plexiglas og til slut - bund fundament i canopy sammen med forreste spant. Herefter midterste spant som også limes i. Tilslut færdigøres med sidste plade samlinger udvendig på canopy.

Nitte tang er fremstillet til at illudere nitter i pladesamlinger.

Forside