Canopy/Hood

Der laves mulighed for at åbnet canoppy. Canopy låses med magneter. Canopy er kraftig ændret, da det oprindelige er meget skævt - forreste del. Det betyder også at der senere skal laves ny hood

Nedenfor lem til service panel.

Nyt Canopy fremstilles - 1´st Plug

Så er jeg ved at være klar til form afstøbning af Canopy - Efter fremstilling af form skal der laves en positiv plug til forreste del af canopy som skal bruges til at vacuum trække plexiglas delen. Formen skal også bruges til at lave den bagerste del af beklædning ovenpå plexiglas hood.

Trin 1 klar - herefter laves plug til at trække vacuum over, i plexiglas/acetat. Desuden laves form til at støbe den bagerste del af canopy. Vacuum plug laves uden metal sprosser, da jeg vil laves disse ting i litho plade og montere på Canopy senere.

Så er jeg igang med at støbe første aftryk af Canopy. Det er kun den bagerste del af denne Canopy del der skal bruges. Denne del(bagerste) bruges når jeg laver forreste form del, der skal bruges til vacuum formning af acetat plast'en. 

Forsætter med støbning af "plug" som skal bruges til vacuum trækket. Den "gule" original del skæres over og den forreste del bruges til plug fremstilling. Støbes i den oprindelige form. Desværre er plugen kommet ud med nogle fejl, som skal rettes. Men jeg var næsten klar over dette, da jeg brugte en 10 år gammel alu-epoxy. Så plugen er allerede i formen igen med rep. epoxy.

Plug er ved at være færdig, men skal dog varme hærdes ved 100 gr. i 12 timer. Herefter er jeg ved at være klar til at prøve trække vacuum over plug. (Vores ovn er netop gået i stykker, får en ny imorgen). Forventer at prøve vacuum Torsdag morgen.

Så er jeg begyndt med alu beklædningen til den bagerste del af canopy. Her er billeder af den første prøve på beklædningen. Det er noget tyndt litho plade som jeg har været heldig at få fra Årup/Fyn (Tak Steen). Det er nemt at arbejde med, og giver rig mulighed for at få nitte aftryk arbejdet med i pladen.  

Vacuum plug er gået i stykker under varme hærdningen. Fyldet (blå skum) i pluggen havde udvidet sig mere end epoxy skallen kunne klare. Er startet forfra med en ny. >Jeg skal være klar senest 31. dec 2011<

NEW NEW - #2 

10 timers hærdning i ovn (min kone kom med en del mishags-ytringer) - men det gik denne gang!.

Så er jeg klar til vacuum træk . Mål på plug er 420x160x240mm. Min (kones) ovn kan ikke klare et stykke plexiglas i denne størrelse, så det har været nødvendig med en henvendelse til et firma der kan håndterer denne størrelse. De har desværre travlt i Januar måned, så de vacuum trækker canopy til mig når de har en pause på et par timer.  Så jeg må væbne mig med lidt tålmodighed. Billeder når canopy kommer hjem.

Så er klar Canopy kommet hjem - har fået 5 stk ialt - desværre er der 2 dårlige imellem - men der er også 3 gode - heldigvis. Næste skridt er at få plexiglas sat sammen med glasfiberen og derefter monteret rammen indvendig og aluminium ramme udvendig. Bliver formodentlig nittet sammen. Fortsættes på næste side - CanopyII

Forside  - CanopyII